50.000 gedachten

Wist jij dat er per dag zo’n 50.000 gedachten door jouw hoofd gaan, kun jij je het voorstellen?

 

Nu jij dit leest: Stop even met lezen en sta eens stil bij jouw gedachten van vandaag…..

 

Wat heb jij allemaal al gedacht?

Waar ging het over?  Maakte jij je zorgen? Dacht je er misschien aan wat je vandaag allemaal moet doen?

Zijn jouw gedachten tot nu toe vandaag overwegend, neutraal en positief geweest?  Of waren ze vooral negatief.

Weet je dat wat jij denkt van grote invloed is op jouw leven?

Het beïnvloed de kwaliteit van jouw leven, het kan het verschil zijn van gelukkig of ongelukkig zijn. Het heeft invloed op de keuzes die je maakt.

Als jij belemmerende gedachten hebt. Zoals bijv:

Ik kan dat niet, dus ik kan er beter maar niet aan beginnen, dan kom je niet verder in het leven. Het kan jouw er van weerhouden om dat leven te leiden waar jij ten diepste naar verlangt.

Jouw denken kan jouw relaties beïnvloeden. Misschien heb je weinig sociale contacten terwijl  je wel die behoefte hebt, maar jij denkt dat een ander niet op jou zit te wachten.

Je solliciteert niet op die droombaan, omdat je denkt toch wel niet door de sollicitatieprocedure te komen.

Zo kan ik natuurlijk nog een heel rijtje opsommen

Als je de Bijbel kent weet je waarschijnlijk ook wel dat daar veel over gedachten in staat, een hele mooie tekst staat in Filippenzen 4 vers 8 en  9

En, broeders en zusters, richt je gedachten op alles wat waar, eerlijk, heilig, vriendelijk, mooi en goed is. 9 Doe alles wat jullie van mij geleerd, gezien en gehoord hebben. Dan zal de God van de vrede bij jullie zijn.

Hieruit blijkt dat wij vrede zullen ervaren als wij onze gedachten richten op de mooie, goede en positieve dingen in het leven.

God kent ons en weet dat wij erg vatbaar zijn voor negatieve gedachten en Hij heeft ons zo gemaakt dat wij in staat zijn om zelf te kiezen wat wij denken.

Dat klinkt allemaal zo gemakkelijk, kiezen wat je denkt. Want ik ga er vanuit dat wij over het algemeen tocht graag  leuke , positieve gedachten willen denken. Maar vaak gaan onze gedachten zo automatisch.

Door bewust na te denken over wat je denkt, kun je de invloed van negatieve gedachten sterk verminderen. Je kunt ze gaan onderzoeken op waarheid om zo te leren minder in de leugens te geloven die ook voorbij komen en die jouw leven negatief beïnvloeden.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.