Kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend

Wandelcoachen

Wandelen in de natuur vindt ik zelf heerlijk om te doen, en dat in combinatie met coachen ( iets anders dat ik erg graag doe) ,maakt dat ik heb besloten om voor ieder die daar voor voelt het coachen vooral ook in de buitenlucht te gaan doen, want het heeft ontzettend veel voordelen.

Hier in Winschoten zijn tal van plaatsen waaruit je kunt kiezen om te wandelen. Mijn praktijk is naast het Sterrebos, je bent voor je het weet al wandelend zo in het Maintebos, Babybos, het Rosarium ,het stadspark en natuurgebied Tusschenwegen.

Je kunt elke sessie kiezen uit de locatie waar jij naar toe wilt. 

 

Wat zijn de voordelen van wandelcoachen

Een belangrijke factor is dat je in de natuur bent. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van de natuur op ons brein. Daaruit blijkt dat:

* De natuur je zintuigen en je hersenen minder belast. Daardoor nemen gevoelens van stress af en wordt je meer ontspannen. 

* In de buitenlucht wordt het stresshormoon cortisol verlaagd.

* Stevig doorstappen verhoogd het niveau van serotonine en endorfine, deze hormonen geven een goed gevoel.

* Het stimuleert de pre frontale cortex, het hersengebied dat onder meer helpt bij helder en  probleem oplossend denken, het nemen van besluiten, concentratie en empathie.

* Het helpt je tot inzichten en antwoorden te komen.

 

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden over wandelcoachen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek