• Kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend
  • Ik werk volgens de RIVM regels

Wandelen buiten de gebaande paden

Een paar weken terug gingen we een wandeling maken in het Dwingelderveld,een mooi bosrijk natuurgebied in Drenthe.Vanaf de parkeerplaats ging ik voor mijn man aan een greppeltje door  en kwam zo tussen de bomen terecht, gaan we daar langs zei hij?

Ja, dat is het mooist, zei ik.

En dat was zo, ik heb er o.a. deze foto’s van gemaakt.

 

Ik vindt dat zo genieten, kan vol verwondering zijn van de dingen die je ziet.

De paddenstoelen die groeien op bijzondere plaatse, een afgebroken takje op het bladerdek met mooie kleine dennenappeltjes eraan.

Buiten de bospaden zie je zoveel meer, dingen die je anders niet zou hebben gezien.

 

Zo is het ook met coachen.

Je gaat als het ware samen met de coach even een uurtje buiten de gebaande paden wandelen.  Dit kan ook letterlijk ergens in een mooi natuurgebied of bos.

Je kijkt naar je leven, waar je vaak langs bekende gebaande wegen gaat.

Maar die wegen kunnen soms vol hobbels zitten, je gaat er misschien ongemerkt aan voorbij, want je bent er aan gewend.

Je loopt tegen dingen aan in je leven, sommige dingen een bepaalde periode, weer andere misschien al jaren.

Of je volgt een weg omdat je dat altijd zo hebt geleerd, misschien ben je er helemaal niet zo gelukkig mee en past het niet bij jou,maar je weet niet anders…. of je doet het omdat je weet dat het van je verwacht wordt.

 

In een coachgesprek ben vooral jij aan het woord, je verteld over je leven, hoe je soms tegen dingen aanloopt. Of je verteld wat je graag ander zou willen, maar weet niet hoe.

De coach stelt jou vragen die jij jezelf niet stelt, daardoor krijg je zicht op zaken die je anders niet zelf had ontdekt.

 

Zoals je buitende gebaande paden in het bos nooit die mooie paddenstoelen had gezien, zo had je ook niet gezien hoe je de dingen anders kunt gaan doen.

En het voelt ook anders als je loopt buiten de paden, het dikke bladerendek onder de voeten is zacht, veel zachter dan het wandelpad dat door mensen is aangelegd.

 

In een coachgesprek kun jij je verhaal kwijt, wordt er naar je geluisterd.

Dat voelt fijn, dat je je verhaal kunt delen, dat er oprecht naar jouw geluisterd wordt.

Je gaat inzichten krijgen, bijvoorbeeld begrijpen waarom je het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven. Waarom alle energie uit je wegvloeit in bepaalde situaties of relaties.

We lopen samen buiten de paden en vieren samen jouw overwinningen die je zeker gaat behalen.

Overwinningen zoals je grenzen aan durven geven, afrekenen met je verleden, jezelf beter leren kennen en begrijpen en liefhebben.  Je gevoelens beter onder woorden kunnen brengen, ontdekken wat jouw behoeften zijn en hoe je die kunt vervullen.

 

Ik loop graag met je mee om samen die inzichten aan het licht te brengen en om jouw overwinningen te vieren.

Gun jezelf die verandering, die overwinningen, die groei en meld je aan voor een vrijblijvend gratis kennismaking, Liefs, Janny

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.