Kennismakingsgesprek altijd gratis en vrijblijvend

Hulp bij opvoedingsvragen van adoptiekind

Er komen bij een adoptiekind regelmatig andere opvoedkwesties aan de orde dan bij een biologisch eigen kind. 

Al bij de verplichte voorlichting voor Interlandelijke Adoptie wordt het belang hiervan duidelijk gemaakt.

 

Het is inmiddels voor ons al meer dan 20 jaar geleden dat wij bij deze voorlichting zaten maar ik weet nog heel goed hoe ze daar het belang van openheid over de adoptie aankaarten.

Daar waar vroeger veel werd verzwegen, daar waren ze in die tijd er gelukkig al achter gekomen hoe belangrijk openheid is.

Die openheid hebben wij vanaf het begin dan ook in praktijk gebracht.

Onheroepelijk komt het kind vroeg of laat ook met vragen of verhalen van opmerkingen van anderen, hoe ga je daar dan mee om?  Wat vertel je wel al en wat bewaar je voor later?. Als je kind duidelijk erg bezig is met zijn afkomst hoe ga je daar dan mee om, hoe maak je dat bespreekbaar? Hoe help je het kind om zijn of haar gevoelens hierover te uiten.

 

Als jij adoptie-ouder bent en je loopt met vragen over hoe je dit aan moet pakken kun je met mij contact opnemen om daar eens over te praten, vanuit mijn ervaring kan ik jou helpen hoe je dat kunt aanpakken, ik geef jou handvaten om gepast bij de leeftijd van jouw kind de thema's van het geadopteerd zijn bespreekbaar te maken.

Vaak zul je aan één sessie al genoeg hebben om een grote stap vooruit te komen. Dit kan in mijn praktijkruimte, maar ook online als je te ver weg woont. Ik help je graag op weg om het gesprek met jouw kind aan te gaan.

 

Voel jij je aan gesproken? neem dan gerust contact op via telefoon of onderstaand antwoordformulier!